Private apartment

pantheon

rome - italy

Location:

Rome - Italy

 

Date:

2005

 

This apartment in the heart of Rome is the home of a young couple. The intervention of restoration concentrated mainly on the fl uidity of space and light of environments. There is no stop between a room and another. It is valued the space continuity between the kitchen, living room and bedroom unit in an area which may be isolated by sliding panels. The opening of the space opens to natural illumination since the windows face the inner courtyard of the palazzo. Important source of natural lighting inside of the hall is the window that overlooks a small terrace, a tiny cloister on the inside. This glass is an element of great charm and the fulcrum around which seems structured all the space. An ancient brick arch encloses custom-made shelves. The room bed and wardrobes are made using olive wood, while the main bathroom is fully covered with Iranian travertine.

<

 

>

follow us

2017© - Angelo Costa International Engineering Consultancy

Studio Costa Architecture